dinsdag 27 januari 2015

Naar het ziekenhuis!

 Met de schoolbus werden we naar het Imelda ziekenhuis van Bonheiden gebracht! Daar werden we opgewacht door een lieve mevrouw die ki-lo-me-ters met ons rondwandelde! ;-)
 Eerst gingen we de ziekenwagen! Whaauw! Vol ontzag keken mijn schatten toe.
 Het werd helemaal tof toen we ook nog eens in de ziekenwagen mochten gaan. Nicole, onze begeleidster heeft er ons alles over verteld!! Het hoogtepunt was toch wel toen de lichten en de sirenen werden opgezet. Manman, wat een lawaai!
 Nadien gingen we naar een kapel. Wat waren mijn kindjes stil en flink!
 Een stagaire heeft ons stapsgewijs verteld wat er gebeurt als je op spoed terecht komt. Ons Hannah was het slachtoffertje van dienst, ons Marie was haar mama en onze Niloh haar papa.
 Toen Hannah was aangereden, kwam ons  verpleegster Morgane er als eerste bij.
 Ook onze dokter Niels kwam kijken hoe het met haar ging.
 Iedereen mocht een beetje dichter komen zitten zodat ze konden zien hoe ons Hannah een armbandje met haar naam kreeg én hoe er een infuus werd aangesloten.
 Nadien mocht iedereen eens naar het hartje van onze Lucas komen luisteren...

 Na dat hele verhaal gingen we naar de kinderkamer van de spoed. Ook daar een hele uitleg en heel wat vragen van mijn geïnteresseerde schatten.
 De volgende halte was op radiografie. Dat rontgenapparaat kan alleen foto's maken van harde dingen. Voel eens aan je lip... Is dat hard? Nee, die zullen dus niet op de foto staan. We kregen er een hele duidelijke uitleg.
 Iedereen bleef aandachtig luisteren. ik was zo fier!
 Hop, met z'n allen in de lift naar de 4e verdieping!
 We wandelden héél stil over de gang van de kinderafdeling... Dan gingen we naar het ziekenhuisklasje. Na een uitleg kwam de vraag: "Bij wie mag ik een gips aanbrengen?" Er waren 7 kleuters die het wel zagen zitten ;-). Na een aftelversje was onze Niels het slachtoffertje...
 Hij koos een gips met dino's op.Die werd harder en harder en...keihard!
 Ohoh...De zaagmachine werd bovengehaald. Slik... Maar onze dappere jongen gaf geen kik!
Gelukkig, de gips kon er weer af. Enneu...je zal de gips op een keer wel eens bij je thuis zien opduiken... ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten